برند هوآوی (از ابتدا تا به امروز)
از نظر اکثر مردم، برند هواوی یکی از سه سازنده برتر گوشی موبایل در جهان است اما این شرکت در درجه اول رهبر جهانی ارتباطات رادیویی و مخابراتی است که تجهیزات پیشرفته آن ۱۷۰ کشور را به هم متصل کرده است. پویا همراه قصد دارد در این مطلب تاریخچه و حقایق این غول فناوری چینی را بررسی کند. با ما همراه باشید.
برند هواوی یکی از بزرگترین کمپانیهای ارائهدهنده خدمات ارتباطی است که بر پایه پیشرفتهای نوآورانه تاسیس شده است. آنها در درجه اول نیازها و خواستههای کاربران را در نظر میگیرند و سپس اقدام به تولید محصول میکنند. این برند به لطف شبکه شرکای قدرتمند و ارائه راهکارهای به روز توانسته نتایج چشمگیری در صنعت مخابراتی به دست آورد. برند هواوی تا دسامبر سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۹۴ هزار کارمند در بیش از ۱۷۰ کشور جهان داشته است.
برند هواوی در سال ۱۹۸۷ توسط یک افسر سابق ارتش چین به نام رن ژنگفی(Ren Zhengfei)در شهر شنزن ( Shenzhen) چین تاسیس شد. گفته میشود که مبلغ اولیهای که ژنگفی و پنج سرمایهگذار دیگر برای این برند سرمایهگذاری کردند حدود ۵ هزار دلار بوده است.
طبق گفته ژنگفی، هدف از تاسیس برند هواوی توسعه خدمات مخابراتی و فناوریهای جدید بود تا بتواند جایگزین محصولات وارداتی بود؛ چون در آن سالهای بازار چین پر از محصولات وارداتی بود. دولت چین در دهه ۸۰ تلاش میکرد تا واردات را حذف کند و فناوریهای بومی را جایگزین آن کند. طولی نکشید تا برند هواوی جای پای خود را در بازار تولید تجهیزات مخابراتی و ارائه خدمات و سرویسهای ارتباطی ثابت کند.
برند هواوی در زمان توان تولید و فروش تجهیزات خود را نداشت؛ چون این کار نیاز به سرمایه نقدی عظیم داشت و ژنگفی از آن محروم بود. به همین خاطر آنها تصمیم گرفتند محصولات وارد شده از هنگ کنگ را دوباره بفروشند و سود حاصل از این کار را به رشد و تحقیقات خود اختصاص دهند. با گذشت زمان برند هواوی توانست محصولات خلاقانه خود را تولید کرده و به فروش برساند.
دفتر مرکزی برند هواوی در شهر شنزن
سال ۱۹۹۰ شرکت توانست اولین مرکز تحقیقات خود را بازگشایی کند و اولین موفقیت بزرگ برند هواوی در سال ۱۹۹۳ بود که توانست سوئیچ کنترل شده خود را وارد بازار کند. این محصول در آن زمان قدرتمندترین سوییچ بازار چین بود. آنها با نصب آن در شهرهای کوچک و مناطق توانستند سهم زیادی از بازار را کسب کنند و به بازار اصلی راه یابند.
دفتر هواوی در کشور کانادا : سال ۱۹۹۷برند هواوی اولین توافقنامه بینالمللی خود را با یک شرکت هنگکنگی امضا میکند. آنها در همان زمان شروع به فروش تجهیزات GSM و پس از آن تجهیزات CDMA و UMTS میکنند. این برند سال ۱۹۹۹ یک مرکز تحقیق و توسعه (R&D) در شهر بنگلور هند افتتاح میکند تا شروع به توسعه طیف گستردهای از نرمافزارهای مخابراتی کند.
برند هواوی در سال 2005 اوج گیری بسیاری داشت.
لوگوی برند هواوی
اولین گوشی موبایل عرضه شده توسط این شرکت در سال 2004، سی 300 نام داشت. این یک گوشی ساده بود و از شبکه موبایل CDMA پشتیبانی میکرد.
کمی بعدتر مدل یو 626 به عنوان اولین گوشی پشتیبانیکننده از 3G هواوی، عرضه شد.
برند هواوی در سال 2004 تا 2009 فعالیت بخصوص و زیادی نداشت.
در کنگره جهانی در سال 2009 اولین گوشی اندرویدی هواوی با نام یو 8220 معرفی شد .
این گوشی تنها چند ماه بعد از اولین گوشی اندرویدی تاریخ یعنی T-Mobile G1 عرضه شده بود.
جانشین این مدل یعنی یو ۸۶۶۰، که برخی آن را با نام هواوی آنر میشناسند، در سال ۲۰۱۱ معرفی شد. تاریخچه هواوی و آنر از اینجا به بعد کمی از یکدیگر جدا و آنر، تبدیل به برندی جداگانه برای خود شد. البته این شرکت در اختیار هواوی قرار داشته و بیشتر تکنولوژیهای مورد استفاده توسط آنها درون محصولاتشان، یکسان است. هواوی آنر اولین محصولی بود که از همان ابتدا، مخصوص بازارهای کشور چین عرضه شد، اما چند سال بعد، به آمریکا نیز راه پیدا کرد. این گوشی در مقایسه با محصولات همردهاش همچون سونی اریکسون اکسپریا Arc بسیار موفقتر بود.
سال 2012 در تاریخچه هواوی بسیار مهم تلقی میشود، چرا که سرانجام شهامت معرفی یک گوشی پرچمدار را پیدا کرد. این شرکت در نمایشگاه CES این سال دو گوشی اندرویدی اسند پی 1 و اسند پی 1 اس را معرفی کرد. در آن زمان، رقیب پرچمدار هواوی گوشی سامسونگ گلکسی اس 2 بود که از یک نمایشگر سوپر AMOLED بهره میبرد. هواوی همراه با معرفی اسند پی 1، استراتژی تولید گوشی پرچمدار دارای عمر باتری بالا را در پیش گرفت و بعدها این استراتژی را درون محصولات سری Mate ادامه داد.
دو ماه بعد و در نمایشگاه MWC 2012، اتفاق مهم دیگری در تاریخچه هواوی رخ داد، چرا که این شرکت گوشی اسند دی کوآد به عنوان نخستین دستگاه مجهز به تراشه چهار هستهای خود را معرفی کرد. در همین رویداد، ال جی گوشی اپتیموس 4X را مجهز به تراشه Nvidia Tegra 3 معرفی کرد، اما هواوی دوست نداشت همانند دیگر گوشیسازان، به سایر شرکتها برای تامین تراشههای گوشی های هوشمندش نیازمند باشد، به همین دلیل تراشه اولین گوشی چهارهستهای آن Huawei K3V2 بود. درون این تراشه 40 نانومتری، یک پردازنده شامل چهار هسته از نوع Cortex-A9 در کنار پردازشگر گرافیکی Vivante GC4000 دارای شانزده هسته، وجود داشت.
در همین سال، دو مدل اسند دی کوآد ایکس ال و اسند دی ۱ عرضه شدند. تفاوت مدل دی کوآد ایکس ال، داشتن یک باتری ۲۶۰۰ میلیآمپر ساعتی به جای یک پک باتری ۱۸۰۰ میلیآمپر ساعتی بود. در این مدل همچنین کلاک پردازنده به منظور پایین آوردن میزان مصرف انرژی توسط آن، کاهش پیدا کرده بود.
هواوی در آن زمان از اندروید خام گوگل استفاده میکرد و رابط کاربری EMUI هنوز در تاریخچه هواوی جایی نداشت. این گوشیساز چینی ادعا میکرد تراشه چهار هستهای شرکت، بهترین مدلی است که تا آن روز در دنیای موبایل مورد استفاده قرار گرفته بود. بررسیهای تخصصی و نگاه نزدیک به هواوی اسند دی کوآد نیز نشان داد تجربه استفاده از اندروید در این گوشی نسبت به سایر محصولات همردهاش، بهتر است. هواوی در انتهای سال 2012، نخستین نسخه رابط کاربری EMUI را معرفی کرد.
پیشوند اسند (Ascend) تا چند سال به نام پرچمداران هواوی اضافه میشد. در نمایشگاه CES سال بعد، اتفاق مهم دیگری در تاریخچه هواوی رخ داد. این شرکت در حالی که اندازه نمایشگر گوشی های هوشمند از 4.7 اینچ تجاوز نمیکرد، در پاسخ به گوشی گلکسی نوت سامسونگ، اسند میت را مجهز به صفحه نمایشی 6.1 اینچی عرضه کرد. پنل و رزولوشن این نمایشگر به ترتیب IPS LCD و اچدی بود. این محصول با در نظر گرفتن صفحه نمایش 5.5 اینچی گلکسی نوت 1 و حتی گلکسی نوت 2، توجه کاربران بیشتری را به خود جلب کرد. برای نخستین مرتبه در تاریخچه هواوی از یک باتری 4050 میلیآمپر ساعتی در این پرچمدار استفاده شد. از این زمان تا امروز، داشتن باتری 4 هزار میلیآمپر ساعتی، یکی از اصلیترین و منحصربهفردترین مشخصه محصولات سری Mate به شمار میرود.
در همین سال، گوشی اسند پی 2 به عنوان نخستین گوشی پشتیبانیکننده از شبکه موبایل 4G در تاریخچه هواوی رونمایی شد. این گوشی توانست با فراهم کردن سرعت دانلود فایل 150 مگابیت بر ثانیه (18 مگابایت بر ثانیه)، سر و صدای زیادی به پا کند. به جز این مورد، نکته جالب توجه دیگری در اسند پی 2 پیدا نمیشد، چرا که با وجود داشتن حافظه رم و ظرفیت داخلی پایین و همچنین ضخامت تقریبا زیاد، قیمت بالایی داشت و تقریبا هم ارزش گلکسی اس 3 و اچ تی سی وان ایکس بود، هر چند از نظر مشخصات فنی از آنها پایینتر محسوب میشد. هواوی همچنان از تراشه K3V2 در اسند میت و اسند پی 2 استفاده میکرد که دیگر برترین چهار هستهای دنیا نبود.
در سال ۲۰۱۳، اولین گوشی هوشمند غیر اندرویدی در تاریخچه هواوی متولد شد. این مدل اسند دبلیو ۱ نام داشت و دو جانشین دیگر نیز بعدها برایش عرضه شد. با توجه به داغ بودن بازار اندروید در این سال، این گوشی ویندوزی نتوانست توجه کاربران را جلب کند.
یک سال بعد، گوشی مجهز به سیستم عامل فایرفاکس هواوی نیز عرضه شد، اما همچنان نتوانست راه به جایی ببرد. این مدل هواوی Y300II نام داشت.
یکی از موفقترین گوشی های هوشمند در تاریخچه هواوی در همان سال 2016 معرفی شد. هواوی اسند پی 6 جانشین اسند پی 2 محسوب میشد و ظاهر بسیار زیبایی داشت، به طوری که ضخامتش به 6.2 میلیمتر رسیده بود. در این گوشی همچنان از تراشه K3V2 استفاده میشد. یکی از اصلیترین دلایل موفقیت اسند پی 6 دوربین بسیار باکیفیت آن محسوب میشد، به طوری که نظر کاربران به این برند را به طور کامل تغییر داد. تا پیش از اسند پی 6، کیفیت دوربین گوشی های هوشمند هواوی واقعا افتضاح بود، اما در این مدل با جهشی باورنکردنی رو به رو شد.
در سال 2014 و به بهانه ساخت گوشی اسند پی 7، تغییر مهم دیگری در تاریخچه هواوی رقم خورد و تراشههای کایرین پا به میدان گذاشتند. اسند پی 7 را باید در واقع اولین گوشی مجهز به تراشههای سری کایرین شرکت HiSilicon بدانیم که جزو زیر مجموعههای هواوی تلقی میشود. مغز متفکر این گوشی تراشه کایرین 910T بود. اگرچه فناوری ساخت آن به 28 نانومتری بهبود پیدا کرده و از یک پردازشگر گرافیکی جدید استفاده میکرد، اما درون پردازنده اصلی، همچنان هستههای Cortex-A9 وجود داشت.
در همین سال، شرکت HiSilicon با معرفی کایرین 925 یک جهش اساسی به خود دید. این چیپست هشت هستهای (چهار هسته Cortex-A15 و چهار هسته Cortex-A7) در گوشی هواوی اسند میت 7 به کار رفت.
از سال 2014 تا امروز، دو سری P و Mate نشانگر پرچمداران این گوشیساز بوده و هر سال سری جدیدی از تراشههای پرچمدار هایسیلیکون را دریافت میکنند. با این حال، فعالیت این شرکت از سال 2014 افزایش یافت، به طوری که با تولید چیپست برای محصولات میانرده هواوی، رفته رفته آن را به سمت استقلال کامل از مدیاتک و کوالکام برد. اولین تراشه میانرده هایسیلیکون یعنی کایرین 620، در گوشی هواوی آنر 4 ایکس به کار رفت. این تراشه، مغز متفکر گوشی هواوی آنر Holly 3 که در سال 2016 ساخته شده است نیز به شمار میرفت.
در سال 2015 گوشی های پی 8، پی 8 مکس و میت 8 معرفی شدند. در این مدلها دیگر خبری از پسوند اسند نبود. آنها نسبت به قبل، جهش چندان زیادی نداشتند، اما در هر صوت در تاریخچه هواوی به خاطر حذف شدن پیشوند Ascend از اسمشان به یاد ماندنی شدند. البته نباید از نمایشگر 6.8 اینچی هواوی پی 8 مکس چشمپوشی کرد که در تاریخچه هواوی بینظیر محسوب میشود.
نکسوس 6 پی، نقطه عطفی در تاریخچه فعالیت این شرکت محسوب میشود، چرا که این مدل را برای گوگل در سال 2015 ساخته بود. این مدل همچنین بهانهای برای بازگشت هواوی به اندروید خام و دست برداشتن از رابط EMUI شد. تراشه این گوشی دیگر ساخت هایسیلیکون نبود و از اسنپدراگون 810 قدرت میگرفت. وجود صفحه نمایشی 5.7 اینچی از نوع AMOLED با رزولوشن کیو اچدی و کیفیت فوقالعاده، بدنهای تمام فلزی و بسیار لوکس، اسپیکرهای استریو و از همه مهمتر، دوربینی خارقالعاده باکیفیت بسیار زیاد، از جمله دلایل به یاد ماندنی شدن نکسوس 6 پی در تاریخچه هواوی هستند.
هواوی در سال ۲۰۱۶، یک شاهکار به دنیای موبایل عرضه کرد. پی ۹ و برادر بزرگتر آن پی ۹ پلاس، دارای طراحی بسیار زیبایی بوده و همگان از آنها به عنوان شاهکارهای طراحی یاد میکردند. یکی دیگر از ویژگیهای مهم آنها، مجهز شدن به دوربین دوگانه توسعه یافته در همکاری با شرکت لایکا بود. رزولوشن هر دو سنسور دوربین دوگانه هواوی پی ۹ برابر ۱۲ مگاپیکسل بود و سنسور ثانویه، برای عکاسی سیاه و سفید هنری و افزایش توانایی دوربین حین عکاسی در شب کاربرد داشت
در همین سال، هواوی دامنه همکاری خود با دیگر شرکتها را افزایش داد، به طوری که برای پرچمدار سری Mate سال یک نسخه پورشه دیزاین عرضه کرد که از نمایشگری AMOLED و دارای انحنا بهره میبرد. در مدل پایه یعنی میت 9 برخلاف میت 9 پورشه دیزاین، یک پنل ال سی دی وجود داشت. ساخت گوشی های هوشمند لوکس هواوی باز هم ادامه پیدا کرد و تا امروز شاهد دو مدل هواوی میت 10 پورشه دیزاین و میت آر اس بودهایم.
هواوی در سال 2017 هم دست و دل بازی به خرج داد و یک مدل پرو (Pro) از گوشی پرچمدار جدیدش را ارائه کرد. این گوشی هوشمند از پردازشگر کایرین 970 (Kirin 970) بهره میبرد و اولین محصولی محسوب میشود که با یک تراشه دارای واحد پردازش عصبی (NPU) اختصاصی و جداگانه عرضه میشود.
هواوی میت 10 پرو یک نمایشگر 6 اینچی اچ دی آر OLED با نسبت تصویر 18 به 9 و رزولوشن تصویر فول اچ دی پلاس، شاخص مقاومتی IP67 در برابر نفوذ آب و ذرات گرد و غبار، دوربین دوگانه اصلی 12 و 20 مگاپیکسلی با توانایی پشتیبانی از حالت پرتره (portrait mode) به مانند آیفون X اپل، فناوری شارژ سریع ایمن سوپرشارژ و رابط کاربری اموشن 8 (Emotion UI 8.0) با توانایی اتصال به مانیتور، ماوس و صفحه کلید را در اختیار کاربرانش میگذارد.
هواوی پی 20 پرو این گوشی پرچمدار هواوی که از طراحی بسیار زیبایی بهره میبرد به صفحه نمایش 6.1 اینچی با رزولوشن 1080 در 2240 با نسبت 82 درصدی صفحه نمایش به بدنه مجهز شده است. پنل پشتی این گوشی به شیشهای مجهز شده است که به یک رنگ گرادیانت (Gradient) ختم میشود.
این گوشی قدرت پردازشی خود را از پردازنده kirin 970 میگیرد. هواوی پی 20 پرو با بهرهگیری از 6 گیگابایت رم و پردازنده اختصاصی عصبی (NPU)، خود را برای عکسبرداری حرفهای و موج جدیدی از برنامههای قدرت گرفته از هوش مصنوعی در سال 2018 آماده میکند.
هواوی در این گوشی پرچمدار خود آخرین و جدیدترین سختافزارهای موجود را با خلاقیتهایش ادغام کرده است تا به یک گوشی چشمگیر برسد.
هواوی پی 30 پرو جدیدترین پرچمدار هواوی نیست اما آخرین گوشی پرچمداری است که از سرویسهای گوگل پلی پشتیبانی میکند. در واقع، شما تمام برنامه های گوگل را دریافت میکنید و به فروشگاه گوگل پلی هم دسترسی دارید. علاوه بر این، پی سی پرو به یک لنز پریسکوپ مجهز است که قابلیت بزرگنمایی اپتیکال 5 برابری یا بزرگنمایی هیبریدی 10 برابری را دارد. در واقع، همین ویژگی است که پی سی 30 پرو را از جدیدترین پرچمدار هواوی، میت 30 پرو، متمایز میکند. پرچمدار اوایل سال 2019 هواوی همچنین از لنز اصلی 40 مگاپیکسلی استفاده می کند و برخلاف دوربین گوشیهای دیگر این لیست که از فیلتر رنگ RGB استفاده میکنند، به فیلتر رنگ RYYB روی آورده است. این امر منجر به عملکرد فوقالعاده دوربین در شرایط نور کم میشود زیرا گوشی میتواند حتی در تاریکی شب نیز جزئیات فوقالعادهای را ثبت کند. لنز زاویه عریض 16 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی از دیگر مشخصات دوربین پی سی پرو هستند.
همچنین این گوشی با باتری 4200 میلی آمپر ساعتی در کنار شارژ 40 وات، شارژ بی سیم، شارژ بی سیم معکوس کار میکند و از صفحه نمایش اولد و اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر بهره میبرد.
اگر پی 30 پرو را دوست دارید اما چیزی ارزان تر میخواهید به هواوی پی 30 استاندارد نیز نظری بیندازید. این گوشی در برخی مشخصات با پی 30 پرو تفاوت دارد. برای مثال، ظرفیت باتری کمتری داشته و لنز تله فوتو نیز قابلیت بزرگنمایی 3 برابری دارد اما لنز اصلی 40 مگاپیکسلی آن همانند پی 30 پرو برای عکس گرفتن در شرایط نور کم فوق العاده است.
اخرین محصول پرچمدار هواوی در سال 2020 و بهترین مدل گوشی هواوی 2020، سری بسیار موفق میت بوده که مدل میت 40 پرو به عنوان محصولی بسیار ممتاز در تمامی فاکتورها از این سری شناخته میشود. یک پرچمدار قدرتمند و بهترین گوشی هواوی در سال 2020، با طراحی متفاوت و کاربرپسند که توانست پس از برادر بزرگترش یعنی میت 40 پرو پلاس، رتبه دوم بهترین گوشی هوشمند بر اساس دوربین اصلی و بهترین تلفن هوشمند با دوربین سلفی را از سایت معتبر DXOMark دریافت کند.
میت 40 پرو از بهترین گوشی های هواوی 2020 ، با یک نمایشگر بزرگ و بسیار با کیفیت OLED به همراه نرخ بازسازی 90 هرتز چشم هر کاربری را مجذوب تصاویر شفاف و غنی از رنگ میکند. تراشه جدید و بسیار سریع Kirin 9000 با مودم داخلی 5G نیز بار دیگر رکوردهای جهانی را شکسته و توانست بالاترین امتیاز را تا بدین لحظه در بنچمارک Antutu نسخه 8 ثبت کند.
شرکت پویا همراه سعی کرد در این مقاله تمامی مدل های گوشی برند هواوی را به شما معرفی کند.
امیدوارم که مطالب مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم .