تاریخچه ایرپاد برند اپل
ایرپاد اپل یکی از محصولاتی است که با ورودش به بازار صنعت تکنولوژی را تغییر داد. این ایرفون بیسیم اولین بار همزمان با رونمایی از آیفون ۷ به جهانیان معرفی شد و تا امروز یکی پرفروشترین محصولات اپل بوده است. در ادامه تاریخچه ایرپاد اپل را مرور میکنیم.
ایرپاد اپل پس از گذشت دو سال از ورود به بازار به محبوبترین لوازم جانبی اپل تبدیل شد و در سال ۲۰۱۸ بیش از ۳۵ میلیون دستگاه از این ایرفون بیسیم به فروش رفت. این دستگاه علاوه بر پخش موسیقی، از میکروفون با قابلیت حذف نویز استفاده میکند.
و اما ایرپاد چه کاربردی دارد ، با استفاده از سنسورهای اپتیکال دوگانه و سنسور شتابسنج تشخیص هنگام قرارگیری در گوش شما به صورت خودکار فعال شده و در صورت خروج از گوش، پخش صدا رو قطع میکند.
نسل اول ایرپاد
اولین نسل از ایرپاد اپل سال ۲۰۱۶ وارد بازارهای جهانی شد اما تاریخچه این ایرفون بیسیم به ۵ سال قبل یعنی سال ۲۰۱۱ برمیگردد. در تاریخ ۲۹ مارس اپل درخواست ثبت پتنتی (اختراع) برای هدفونی مشابه ایرپاد (Earpod) داد که میتوانست با یا بدون سیم کار کند؛ این پتنت تا تاریخ ۳ اکتبر ۲۰۱۳ منتشر نشد
به بخش جدا شدنی سیم زیر گلوی شخص دقت کنید؛ متصل کنندهای را میبینید که از یک هدفون سیمی جدا شده است. در اینجا تمرکز روی دستگاهی است که مشکلات هدفونهای سیمی را ندارد. به نظر میرسد که در آن زمان که قرار نبوده این هدفون کاملا بیسیم باشد.
ماه ژوئن سال ۲۰۱۵ اپل موزیک (Apple Music) شروع به کار کرد و اپل قبل از آن درخواست ثبت علامت تجاری به نام AirPods را داده بود. ۲۵ مارس همان سال اپل فرآیند ثبت را آغاز کرد و ۲۲ آگوست ۲۰۱۵ به طور رسمی این علامت تجاری ثبت شد و ماه سپتامبر این علامت تجاری به اپل اعطا شد.
با وجود ثبت علامت تجاری ایرپادز (AirPods) و پتنتی که در گذشته به ثبت رسیده بود فقط معرفی محصول کم بود تا همه این محصول را بشناسند.
اپل با معرفی آیفون ۷ در ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ جک هدفون را از آیفون حذف کرد. این کار بحثبرانگیز بود اما تعجبآور نبود؛ چون از دو ماه پیش از معرفی شایعاتی مبنی بر این اقدام وجود داشت.
همان روز نسل اول ایرپاد اپل معرفی شد و قرار بود فروش آن ماه بعد آغاز شود؛ اما تا اواخر دسامبر به فروشگاههای آنلاین و خردهفروشیها راه پیدا نکرد. اولین نسل ایرپاد از معرفی تا به امروز بهروزرسانی سختافزاری خاصی را تجربه نکرده اما دو بهروزرسانی نرمافزاری در فوریه ۲۰۱۷ و مارس همان سال برای آن عرضه شد.
تولید نسل اول ایرپاد در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۱۹ پس از معرفی نسل دوم پایان یافت.
نسل دوم ایرپاد
تاریخچه نسل دوم ایرپاد اپل در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۱۹، با معرفی آن در کنار آیپد و آیمک (iMac) جدید شروع شد. این هدفون بیسیم طراحی مشابه نسل اول داشت اما ویژگیهای آن بهروز شده بود.
اپل در این نسل از پردازنده H1 استفاده کرده که از قابلیت دریافت پیام صوتی «Hey Siri» پشتیبانی میکند و از بلوتوث ۵ برای برقراری ارتباط بهره میبرد.
به گفته اپل باتری این نسل میتواند تا ۵۰ درصد زمان تماس بیشتر در اختیار کاربر قرار دهد و برقراری ارتباط آن از نسل اول سریعتر است. قابلیت «Announce Messages with Siri» در بهروزرسانی iOS 13.2 به این نسل اضافه شد که به کاربر اجازه میدهد تا به وسیله سیری پیام نوشتاری ارسال کند.
ایرپاد نسل ۲ را میتوان با همان قاب شارژ نسل اول خریداری کرد. همچنین با پرداخت مبلغ اضافی قاب شارژ هم در دسترس است. قاب شارژ وایرلس را میتوان جداگانه هم خریداری کرد که قابلیت شارژ ایرپاد نسل ۱ را هم دارد.
تفاوت این قاب با نمونه سیمی در این است که چراغهای شارژ LED به بیرون کیس منتقل شده است. قاب شارژ وایرلس سپتامبر ۲۰۱۷ همراه پد شارژ AirPower معرفی شد اما با لغو تولید این دستگاه عرضه این قاب هم به تاخیر افتاد.
نسل ایرپاد پرو
تاریخچه ایرپاد پرو با معرفی در تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۱۹ و عرضه آن در ۳۰ اکتبر آغاز شد. ایرپاد پرو قابلیتهای استاندارد ایرپاد مانند میکروفون حذف کننده نویز، شتابسنج و سنسورهای اپتیکالی که میتوانند قرارگیری هدفون روی گوش را تشخیص دهند را با خود به همراه دارد.
کنترل کردن ایرپاد پرو با فشار دادن سنسور روی ساقه هدفون انجام میشود و گواهینامه IPX4 برای مقاومت در برابر آب را کسب کرده است. پردازنده ایرپاد پرو همان جیپست H1 به کار رفته در ایرپاد نسل ۲ است که از قابلیت دریافت پیام صوتی «Hey Siri» هم پشتیبانی میکند.
پردازنده H1 در سیستمی منحصربهفرد تعبیه شده که چندین جزء دیگر مانند پردازنده صوتی و شتابسنجها را در خود جای داده است. عمر باتری ایرپاد پرو با ایرپاد نسل ۲ برابر است (۵ ساعت) اما در حالت حذف نویز یا شفافیت (Transparency)، عمر باتری به ۴.۵ ساعت کاهش مییابد. همچنین باتری قاب شارژ دستگاه میتواند تا ۲۴ ساعت دوام بیاورد.
ایرپاد پرو سه سری سیلیکونی در اندازههای کوچک، متوسط و بزرگ دارد. اپلیکیشنی برای اطمینان از استفاده از بهترین نوع سری در iOS با نام «Ear Tip Fit Test» وجود دارد. همچنین قابلیت «Adaptive EQ» به طور خودکار فرکانس را تنظیم میکند تا بهترین خروجی صدا از دستگاه پخش شود.
نسل ایرپاد مکس
تاریخچه ایرپاد مکس با معرفی در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۲۰ شروع شد. اپل این هدفون را همزمان با بهروزرسانی وبسایت خود معرفی کرد. در تاریخ ۱۵ دسامبر ایرپاد مکس عرضه شد. قیمت ایرپاد مکس زمان عرضه ۵۴۹ دلار بود.
اپل برای این هدفون از پردازنده H1 ایرپاد نسل ۲ و ایرپاد پرو استفاده کرده است. ایرپاد مکس هم مانند ایرپاد پرو با فناوری نویز کنسلینگ اپل و سیستم شفافیت برای شنیدن صدای اطراف عرضه میشود.
قابلیت «تاج دیجیتال» (Digital Crown) مانند اپل واچ به کاربر اجازه میدهد صدا را پخش یا قطع کند، میزان صدا را کنترل کند، بین آهنگها جابجا شود، به تماسهای تلفنی پاسخ دهد یا دستیار صوتی سیری (Siri) را فعال کند.
حسگرهای مجاورت این دستگاه، قرارگیری هدفون روی گوش کاربر را تشخیص میدهند و صدا را پخش یا قطع میکنند. صدای فضایی از ژیروسکوپ و شتابسنج داخلی استفاده میکند تا حرکات سر کاربر را ردیابی کرده و به گفته اپل، تجربهای «تئاتر مانند» در اختیار او قرار دهد.
طبق ادعای اپل، باتری ایرپاد مکس ۲۰ ساعت دوام دارد و با پنج دقیقه شارژ تا ۱.۵ ساعت میتوان از آن استفاده کرد و میتوان آن را با کابل لایتنینگ شارژ کرد.
نسل سوم ایرپاد
ایرپاد ۳ در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۴۰۰ در ایونت زنده اپل که به صورت استریمینگ قابل مشاهده است، معرفی شد
ایرپاد ۳ نیز طراحی و ظاهری بسیار مشابه ایرپاد پرو دارد، البته طراحی AirPods 3 دقیقاً مشابه AirPods Pro نیست. ایرپاد ۳ فاقد سری گوشیهای سیلیکونی که در ایرپاد پرو وجود دارد و مانند ایرپادهای قدیمیتر، دارای بدنه یکپارچه پلاستیکی است.
البته این عادی است که اپل از شباهت کامل محصول رده پایین و رده بالایش جلوگیری کند، اما زمانی که ایرپاد 3 را به گوش داشته باشید، هیچ تفاوت ظاهری بین AirPods 3 و AirPods Pro به چشم نمیآید.
کیس شارژ ایرپاد ۳ نیز طراحی مشابهی با ایرپاد پرو دارد، با این تفاوت که مقداری باریکتر و بلندتر است.
کنترل لمسی روی پایه ایرپاد با کنترل Force Touch مشابه ایرپاد پرو تعویض شدهاست. همچنین، ایرپاد ۳ دارای استاندارد مقاومت به نفوظ مایعات IPX4 برای گوشیهای ایرپاد و کیس شارژ است.
ایرپاد اگر بهترین کیفیت صدا را بین هندزفریهای بیسیم نداشته باشد، اما همیشه جزء بهترین آنها در زمینه کیفیت صدا بوده است و ایرپاد ۳ نیز از این قاعده مستثنی نیست.
AirPods 3 دارای درایورهای قدرتمندی است که رنج دینامیک بالایی دارند که قابلیت پخش بیس عمیق و میدرنج (Mid Range) و های رنج (High Range) بسیار شفاف و بدون دیستورشن (Distortion) و نویز را دارد.
همچنین میکروفون ایرپاد ۳ دارای روکش با بافت ویژهای است که از ورود صدای باد به داخل میکروفون زمانی که در حال صحبت با تلفن همراه هستید، جلوگیری میکند.
Spatial Audio قابلیتی است که میتواند در زمان تماشای فیلمهایی که از قابلیت Surround Sound پشتیبانی میکنند، صدای المانهای مختلف در فیلم را با توجه به موقعیتشان به نسبت تصویر، به گوش شما برساند. به عنوان مثال اگر صدایی از پشت سر شما توسط بازیگر شنیده میشود، شما نیز این صدا را از موقعیت درست آن خواهید شنید.
اما Spatial Audio به این مورد محدود نمیشود، ویژگی اصلی این قابلیت امکان تغییر موقعیت تنظیم آن نسبت به شما است.
این یعنی اگر شما در حال تماشای مستقیم صفحه آیفون یا آیپد خود هستید و صدایی باید از سمت جلو شنیده شود، اگر سر خود را به سمت چپ برگردانید، موقعیت صدا نسبت به وضعیت سر شما تغییر پیدا کرده است و شما دیگر نباید صدا را از سمت جلو بشنوید و بالعکس، حالا باید صدا از کانال راست به شما برسد.
داخل ایرپاد ۳ سنسورهای جیروسکوپ و شتاب سنجی وجود دارند که میتوانند جهت و میزان حرکت سر شما را تشخیص دهند و موقعیت صدایی را با توجه به این اطلاعات تنظیم کنند
با طراحی اکوستیک داخلی گوشی AirPods 3، پردازشگر H1 و میکروفون داخلی، ایرپاد 3 خودش صدایی که در داخل گوش شما شنیده میشود را میشنود و میتواند آن را تنظیم کند.
تنظیمات Adaptive EQ با توجه به این ورودی صدا و تنظیم اکولایزر پیشفرضی که انتخاب کردهاید صدای بیس، میدرنج و تریبل را به صورت اکتیو تنظیم میکند تا صدایی که شما میشونید، کاملاً مطابق با صدایی باشد که اپل و آهنگساز هردو انتظار آن را دارند و شکل داخل گوش شما بر این صدا تأثیر نداشته باشد.
متأسفانه قابلیت نویز کنسلینگ که در گذشته در AirPods Pro و AirPods Max دیده شده بود، همچنان در محصولات حرفهایتر و گران قیمتتر اپل باقی ماند و AirPods 3 دارای قابلیت نویز کنسلینگ اکتیو یا ANC نیست
ایرپاد 3 از فرمت فایل AAC-ELD پشتیبانی میکند، این به معنی قابلیت برقراری تماسهای صوتی و تصویری با کیفیت صدای Full-HD است که شفافیت صدای بسیار بیشتری نسبت به صدایSD دارد.
البته این فرمت صدا انحصاری اپل است و تنها در نرمافزار FaceTime قابل استفاده است.
ایرپاد نسل ۳ یک ساعت شارژدهی بیشتر نسبت به نسلهای قبلی دارد.
عمر باتری ایرپاد ۳، در صورت استفاده مداوم ۶ ساعت و مجموع زمان شارژدهی آن با شارژ کامل کیس شارژ ۳۰ ساعت است.
همچنین AirPods 3 از قابلیت شارژ سریع یا Fast Charge نیز پشتیبانی میکند و 5 دقیقه شارژ گوشیها با کیس در حدود 1 ساعت عمر باتری را در اختیار شما قرار میدهد.
کیس شارژ ایرپاد 3 نیز از قابلیت شارژ وایرلس پشتیبانی میکند و میتوانید AirPods 3 را با شارژرهای MagSafe یا هر شارژر وایرلس با استاندارد QI شارژ کنید.
شرکت پویاهمراه آرمان سعی کرد در این مقاله نسل ایرپاد های برند اپل را به شما معرفی کند .
امیدوارم مطالب مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم
من پیر میشم و برنده نمیشم 👵👵👵👵👵