بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی لاکچری!
بعد از معرفی و عرضه گوشی های پرچمدار سری S23 سامسونگ که با تشریفات و سر و صدای زیاد خبری همراه بود، حالا نوبت به معرفی گوشی های میان رده پرطرفدار و پرفروش سری A رسیده. گوشی A34 و A54 سامسونگ به صورت همزمان اواخر اسفند 1401 معرفی شدند و در این مقاله قصد داریم گوشی ارزون قیمت تر یعنی A34 رو بررسی اولیه کنیم و ببینیم چه تغییراتی در این نسل از گوشی های اتفاق افتاده و این گوشی (که با قیمت حدودی 350 دلار معرفی شده) میتونه گزینه با ارزش خریدی بالایی برای طرفداران برند سامسونگ با بودجه نسبتا محدود تر باشه یا نه؟ با بررسی مشخصات گوشی A34 سامسونگ تا انتهای این مقاله همراه موبونیوز باشید.
طراحی و کیفیت ساخت گوشی A34 سامسونگ
یکی از مهمترین تغییرات گوشی های سری A امسال با پسوند عدد 4، تغییرات ظاهری و زیباتر شدن این گوشی هاس. a34 از یه بدنه نسبتا تخت استفاده میکنه و باعث شده شباهت بسیار زیادی به گوشی های S23 و S23 Plus سامسونگ پیدا کنه
تغییرات ظاهری گلکسی A34 شامل گردترشدن گوشهها، حذفشدن برآمدگی جزیرهای دوربین و مسطحشدن پنل پشتی و جلویی گوشی (حذفشدن انحنای 2.5D) میشود که درنهایت ظاهر مدرنتری به دستگاه بخشیده است.
قاب پشتی گوشی ناهمواری زبرمانند نسل پیشین را ندارد؛ اما پوشش آن شبیه به گوشیهایی است که از شیشه مات استفاده میکنند، درواقع با پوششی شبیه به شیشه از جنس پلاستیک طرف هستیم که سامسونگ آنرا «گلاستیک» مینامد و خوشبختانه بهاندازه گوشیهای شفاف استعداد جذب اثرانگشت را ندارد. A34 در رنگهای نقرهای، بنفش، لیمویی، گرافیتی (مشکی) تولید میشود و رنگ نقرهای آن جلوهی گرادیانی جذابی را زیر تابش نور از خود ساطع میکند.
بررسی صفحه نمایش گوشی Samsung A34
تغییرات ظاهری گوشی A34 فقط منحصر به طراحی و ظاهر گوشی نشده و این نسل از لحاظ ابعاد یه تغییراتی هم کرده و از یه صفحه نمایش 6.6 اینچی استفاده میکنه که باعث شده کمی نسبت به نسل قبل گوشی بزرگتر باشه، البته برای تماشای محتوا صفحه نمایش بزرگتر میتونه جذابیت بیشتری داشته باشه. نمایشگر از پنل سوپر امولد با رزولوشن 1080 استفاده میکنه. جزئیات و کنتراست رنگ بسیار خوبه و میتونید از دیدن ویدیو یا بازی و یا گردش توی شبکه های اجتماعی لذت ببرید. رفرش ریت 120 هرتزی و تاچ سمپلینگ 240 هرتزی هم باعث شده تجربه استفاده از گوشی هم روون باشه و هم به خوبی به دستورات لمسی شما پاسخ بده و یه تجربه سریع و بدون مشکل رو با گوشی داشته باشید.
مشخصات باتری و شارژدهی سامسونگ A34
بخش باتری تقریبا هیچ تغییری نکرده و از یه باتری 5000 میلی آمپر ساعتی لیتیوم پلیمری استفاده شده که میتونه در استفاده معمولی حدود یک روز کامل شارژدهی کنه (اگه استفاده سبکی از گوشی داشته باشید). اگه نرخ به روز رسانی صفحه نمایش رو هم روی 60 هرتز بذارید میتونید یک روز و نیم هم روی شارژدهی حساب باز کنید.
سامسونگ به رویکرد (توجیه!) اپل برای حفظ محیط زیست عادت کرده و دیگه تقریبا برای اکثر گوشی های خودش چه پرچمدار و چه اقتصادی از آداپتور داخل جعبه استفاده نمیکنه و شما باید برای این گوشی یه آداپتور 25 واتی تهیه کنید و یا از آداپتور قبلی خودتون استفاده کنید. سرعت شارژ کردن خوبه و توی حدودا 1 ساعت و ربع میتونه کاملا گوشی رو شارژ کنه. فست شارژ گوشی هم توی نیم ساعت حدود 50 درصد شارژ رو پر میکنه.
بررسی عملکرد دوربین A34 سامسونگ
سه لنز اصلی 48 مگاپیکسلی، 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 5 مگاپیکسلی ماکرو برای بخش دوربین استفاده شده و فقط لنز تشخیص عمق از این نسل حذف شده. عکس های لنز اصلی حتی در شرایط نوری سخت مناسبه و کیفیت قابل قبولی داره. لنز اولترا واید نسبت به لنز اصلی افت کیفیت داره ولی در مجموع عکس های مناسبی ثبت میکنه. لنز ماکرو هم کمی از فانتزی بهتره و با کمی دقت و وقت گذاشتن میتونید عکس های قابل قبولی باهش ثبت کنید.
دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی تغییری نکرده، با زوم روی عکس ها کمی کاهش کیفیت و آبرنگی شدن رو میتونید ببینید ولی در حالت عادی کیفیت و شارپنس عکس ها مناسبه. هر دو دوربین اصلی و سلفی میتونن با کیفیت 4K و 30 فریم فیلمبرداری کنند ولی لنز اصلی به خاطر داشتن لرزشگیر اپتیکال میتونه فیلم های با کیفیت و بدون لرزش خاصی بهتون بده. در کل بخش دوربین تغییرات خیلی زیادی نکرده ولی هنوز نسبت به قیمت عملکرد خیلی خوبی داره و حتی میتونه در بعضی شرایط با گوشی های بالاتر از بازه خودش هم رقابت کنه.
مشخصات سخت افزار و نرم افزاری Samsung A34
به جای پردازنده های اگزینوس انحصاری سامسونگ برای گوشی A34 سامسونگ از تراشه مدیاتک Dimensity 1080 با تکنولوژی ساخت 6 نانومتری استفاده شده و باعث شده این میان رده سامسونگ قدرت سخت افزاری خوبی داشته باشه و بتونه به راحتی با گوشی شیائومی ردمی نوت 12 پرو پلاس رقابت کنه و تقریبا یک خروجی در این بخش داشته باشه. در استفاده معمولی و روزمره همه چی به خوبی اجرا میشه و هیچ لگ و مشکل خاصی دیده نمیشه. بازی های سنگین و با گرافیک بالا بدون مشکل خاصی و با جزئیات مناسب و فریم خوب اجرا میشن و در استفاده طولانی مدت لگ و افت فریم خیلی شدیدی دیده نمیشه. یکی از دلایلی که باعث گرون تر شدن گوشی A34 به نسبت سال قبله، حذف نسخه پایه با رم و حافظه 128/4 که در کنار تورم جهانی باعث افزایش قیمت این گوشی شده. با حذف نسخه پایه این نسل در 3 نسخه با 6/8 گیگ رم و 128/256 گیگ حافظه ذخیره سازی عرضه میشه. در مجموع عملکرد این بخش بسیار راضی کننده است و به خوبی از پس اکثر کارها و بازی های معمولی بر میاد
از اندروید 13 و One UI 5.1 برای این گوشی استفاده شده که باعث میشه تجربه استفاده از گوشی به روز و روون باشه و تغییرات و بهبود های ایجاد شده در گوشی های سری S23 اینجا هم استفاده بشه. تجربه استفاده از رابط کاربری مثل قبل بسیار روونه و امکانات شخصی سازی متنوع سامسونگ باعث میشه بتونید بخش های مختلف گوشی رو با توجه به نیاز و سلیقه خودتون شخصی سازی کنید. سامسونگ قول پشتیبانی نرم افزاری 4 ساله و 5 ساله امنیتی رو برای این گوشی داده و اگه مدت زمان زیادی از گوشی استفاده میکنید و به روز بودن تجربه و دریافت منظم آپدیت های نرم افزاری براتون مهمه، گوشی A34 کاملا میتونه خیالتون رو راحت کنه.
آیا a34 سامسونگ ارزش خرید داره؟
گوشی A34 Samsung در فروردین 1402 به بازار جهانی با قیمت حدودی 350 دلار عرضه شده و هنوز وارد بازار ایران نشده ولی طراحی جذاب و بالاتر از قیمت در کنار کیفیت ساخت خوب، صفحه نمایش بزرگ و با جزئیات و ترکیب رنگ مناسب، پردازشگر قوی و آبرو دار با یه رابط کاربری تر و تمیز و با پشتیبانی طولانی مدت در کنار شارژدهی خوب و دوربین با کیفیت این گوشی رو به یه گزینه بسیار مناسب و قابل اتکا در بین گوشی های میان رده لیست قیمت گوشی بازار تبدیل میکنه. البته با توجه به شرایط ارز و گمرک و هزینه های جانبی و افزایش قیمت این نسل از گوشی های سری A باید تا زمان عرضه این گوشی به داخل بازار ایران صبر کرد تا در مورد ارزش خرید نهایی این گوشی بشه نظری داد ولی با توجه به عملکرد این گوشی نسبت به باقی رقبا مثل شیائومی و سایر برندها، ارزش خرید مناسبی داره و خرید a34 سامسونگ میتونه یه گزینه مناسب برای اکثر افراد که دنبال یه گوشی با عملکرد خوب و قیمت معقول میگردن باشه.